Coronavirus – DOK 11 Apotheek – Alblasserdam

Coronavirus

Bericht omtrent Corona virus

Ook in deze roerige tijden doen we er alles aan om u snel, prettig en deskundig te helpen. Om u en onze medewerkers te beschermen, hebben wij diverse maatregelen genomen:

  • Als u verkouden bent en/of hoest, dan verzoeken wij u NIET de apotheek te bezoeken. Heeft u toch uw medicijnen nodig? Bel ons dan op om uw medicijnen te laten bezorgen.
  • Wij verzoeken u minimaal 1,5 meter afstand te houden onderling. Om dit te garanderen laten wij op dit moment maximaal 3 personen tegelijk toe in de apotheek. Als het drukker is, wacht u dan in de hal (maximaal 3 personen) of buiten.
  • Wij streven ernaar zoveel mogelijk medicatie via de uitgifte-automaat op te laten halen. U wordt hierover door uw huisarts of apotheek geïnformeerd.
  • Via uw mobiele telefoon ontvangt u een 6-cijferige sms, waarmee u de medicatie uit de uitgifte-automaat kunt ophalen. Deze code is 48 uur geldig.
  • De werkplekken, alsmede nummerapparaat en uitgifte-automaat, worden elk uur hygiënisch gereinigd.
  • Draag een mondkapje in de publieksruimte.
  • Wij verzoeken u te pinnen.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.